Anslut huset till fiber

Genom att koppla in villan till Borlänges fibernät, får du tillgång till bredbandstjänster så som internet och IP-TV. En fiberanslutning ger ditt hus en säker och stabil uppkoppling eftersom fiberkabeln ligger nedgrävd i marken.

Vilken adress vill du ansluta?

Har du frågor om stadsnät?

Har du frågor eller funderingar kring stadsnätet i Borlänge? Hör gärna av dig så gör vi vårt bästa för att återkoppla till dig så fort vi kan.

Vill du att vi kontaktar dig?
Vill du att vi kontaktar dig?


Familj sitter i soffan med teknologi

Anslutning av fiber

Genom att ansluta din fastighet med fiber så får din fastighet en framtidsäker, trygg och stabil tillgång till bredbandstjänster som internet, IPTV och omsorgstjänster.

Läs mer
Äldre man sitter på golvbjälkar i ett nybyggt hus

Bygg nytt

Tänk på att planera anslutning av fiber med byggherren samtidigt som övriga grundarbeten planeras på tomten. Rör till fiberanslutningen kan hämtas hos oss.

Läs mer
Kvinna har telefon i handen och tittar in i kameran

Har du frågor om din anslutning?

Oavsett om du har frågor om fiber så finns vi här för dig. Om du behöver hjälp med dina tjänster så ska du alltid ta kontakt med din tjänsteleverantör.

Läs mer

Ny prismodell för fiberavgifter

Den tidigare nätavgiften blir lägre och byter namn. Tidigare har du som kund betalat 150-250 kronor per månad i nätavgift beroende på hastighet och tjänst, nu betalar du 40 kronor i månaden om du bor i villa och 20 kronor i månaden om du bor i lägenhet. Skillnaden är att vi sänker nätavgiften till dig som slutkund och lägger istället den kostnaden mot tjänsteleverantören, som i sin tur justerar priset på sin tjänst till dig. Det nya namnet hos oss blir serviceavgift.

Du som kund behöver inte göra något. Ändringen sker automatiskt. Serviceavgiften betalas endast om du samtidigt har en aktiv tjänst hos en tjänsteleverantör och är inte valbar. Använder du inte fibernätet så betalar du inte heller serviceavgift.

Ser man till helheten så innebär den nya affärsmodellen en ökning för slutkunderna i nätet på i snitt 8 %. Mer för de som har låga hastigheter och mindre för de med högre hastigheter på sina tjänster.

En stor fördel med Borlänge Energi stadsnät är att det är ett öppet stadsnät med 17 tjänsteleverantörer för olika internettjänster där du kan jämföra villkor och hitta en lösning som passar dig.

Befintliga kunder

Om du som befintlig kund gör ändringar i ditt avtal, till exempel ändrar anslutningsform, från 1 oktober 2023 läggs du också över i den nya modellen.

Gör du inga ändringar på ditt abonnemang ändras avgiften från 1 juli 2024.

Vanliga frågor om fiberanslutning

Arbetet med att ansluta din fastighet till fiber kan variera beroende på om du bor i en befintlig fastighet eller om du bygger nytt hus. Variationen kan även bero på om det finns fiber i området där huset finns.

Priset för att ansluta fiber till din villa är olika beroende på vart du bor. Skillnaderna i pris beror dels på:

  • Om du bor i ett bostadsområde som vi ansluter till fiber just nu
  • Om ditt hus saknar stadsnät men finns i ett redan anslutet område

Oavsett vilka förutsättningar som gäller för dig så är anslutningsavgiften alltid en engångskostnad. Du betalar också en avgift för de bredbandstjänster som du har hos din tjänsteleverantör.

Läs mer om kostnad för fiber

För att samarbeta med Borlänge Energi och kunna erbjuda fibertjänster till våra fiberanslutna kunder så behöver vi göra ett samarbetsavtal. Kontakta vår kommunikationsoperatör Kurbit Länk till annan webbplats. för mer information om att bli tjänsteleverantör.

Felanmälan av internet, telefoni och TV via fibernätet görs alltid hos din tjänsteleverantör. Det vill säga företaget som levererar dina bredbandstjänster.