Mina sidor

Fiber till nybyggt hus

Ska du bygga nytt hus är det smart att ansluta fiber redan från början. Tänk på att planera anslutning av fiber med byggherren samtidigt som övriga grundarbeten planeras på tomten. Rör till fiberanslutningen kan hämtas hos oss.

Vilken adress vill du ansluta?

Vad ingår i anslutningen?

  • Optisk fiberkabel
  • Håltagning i fasad.
  • Installation av CPE (fiber-konverter)

Finns anslutning till fibernätet redan förberett i ditt område kan du enkelt ansluta din villa. Finns det inte förberett i området kan det finnas möjlighet till anslutning. Kontakta oss för att ta reda på mer.

28 000 kr eller avbetalning på 855 kr per månad i 36 månader.

Beställ internettjänster av våra tjänsteleverantörer.

Hitta tjänsteleverantörer i tjänsteguiden

  • Tillgång till Borlänge Energis kundtjänst
  • Drift, uppgradering och utveckling av nätet fram till överlämningspunkt

Kontakta Kundservice

Borlänges stadsnät

Vi driver, utvecklar och bygger ut Borlänges stadsnät. Vi arbetar också för att effektivisera nätverket och medverkar till fri konkurrens mellan tjänsteleverantörer och deras utbud. Borlänge Energis fiber har driftövervakning dygnet runt.

Vår bästa tips inför nybygget

  • Planera mediacentralens placering i huset tillsammans med din byggherre innan grävning. Då slipper fiberkabeln dras onödigt långt.
  • För att undvika borrning i husväggen kan det finnas möjlighet att gjuta in rör för optisk kabel när husgrunden anläggs. Kontakta din byggherre som hjälper dig vidare.
  • Samordna anslutningen av fiber samtidigt som installation av el och fjärrvärme.
Äldre par som sitter vid köksbord

Kom ihåg att beställa bredbandstjänster

Även om det nybyggda huset har fiber behöver du beställa bredbandstjänster som exempelvis internet hos en tjänsteleverantör. Vi samarbetar med flera leverantörer som ger dig förmånliga priser.

Läs mer
Yngre man står utomhus och tittar i telefonen

Har du frågor om din anslutning?

Oavsett om du har frågor om fiber så finns vi här för dig. Om du behöver hjälp med dina bredbandstjänster så ska du alltid ta kontakt med din tjänsteleverantör.

Läs mer