Mina sidor
Fjärrvärmeverket Bäckelund i vinterkylta med bilar i en rondell framför..

Varmt och tryggt med fjärrvärme

Fjärrvärme är en miljövänlig, trygg och bekväm värmekälla som dessutom är mycket prisvärd.

Hela idén bakom fjärrvärme är smart och klimatnyttig – att låta restprodukter från hushåll och industri bli till värme. Resurser som annars skulle gå förlorade.

Fjärrvärmens resa börjar i värmeverket där vatten hettas upp till mellan 70 och 120 grader. Det heta vattnet transporteras sedan genom ett välisolerat rörsystem som ligger nedgrävt i marken under våra fötter. Tusentals kilometer av rörledningar som transporterar energi från värmeverket ut till kunderna och sen tillbaka igen.

I varje fastighet där vattnet ska ge värme finns en fjärrvärmecentral med värmeväxlare som omvandlar energin i det varma vattnet till värme i husets element och varmvatten i kranarna.

I takt med att energin i det varma vattnet förs över till fastigheterna den ska värma, svalnar det, innan det leds tillbaka till värmeverket – i ett eget retursystem av rör.

Anslut din fastighet

Är du intresserad av fjärrvärme? Fyll i vår intresseanmälan eller kontakta något av våra säljare via forsaljning@borlange-energi.se

För dig i nybyggartankar finns en samlingssida där vi samlar information om alla våra nyttigheter. Detta för att underlätta planeringen av alla produkter och tjänster vi ska leverera. Du når den här: Ska du bygga nytt?

Nya fjärrvärmevillkor från 1 september

Energiföretagen Sverige har tillsammans med Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, Hyresgästföreningen, Riksbyggen och Sveriges Allmännytta, arbetat fram ett förslag till revideringar av de allmänna avtalsvillkoren för fjärrvärmeleveranser till näringsidkare.

Nya allmänna avtalsvillkor för fjärrvärme till konsument

Hyr eller köp din fjärrvärmeväxlare av oss

Börjar din fjärrvärmecentral bli till åren? Då kan det vara en lönsam idé att investera i en ny istället för att reparera den gamla. De nya centralerna har en effektivare produktion av värme och varmvatten och är kvalitetssäkrade.

Att själv bestämma när det passar att byta är bättre än att råka ut för ett akut byte när du behöver värmen som bäst.

Vi vill underlätta bytet och erbjuder därför våra kunder en komplett lösning att hyra, eller till ett fast pris. Inga överraskningar – förutom hur snabbt det går! (ca en arbetsdag)

Koppla av - med tjänsten VarmVilla

Vår tjänst VarmVilla vänder sig till dig som bor i hus med fjärrvärme och som vill känna dig trygg med att din anläggning fungerar i alla lägen.

Du får bland annat telefonsupport dygnet runt och tillgång till kostnadsfri tekniker under kontorstid (och möjlighet till hjälp dygnet runt). Ett startbesök ingår alltid när du tecknar tjänsten.
VarmVilla kostar 100 kr i månaden.
Läs mer här