Mina sidor

Tjänster till fibernätet

Med fiber i huset har du alla förutsättningar för en bra internetkoppling med oändliga möjligheter. Du kan installera smarta, internettjänster som bland annat ger dig möjligheten att streama film, spela och ansluta produkter för smarta hem.

Fiber för dig som gillar att välja

Fiber är grunden för stabil uppkoppling. Vilka tjänster du använder fibernätet till väljer du själv hos en tjänsteleverantör. Vi samarbetar med flera leverantörer som erbjuder dig olika tjänster och hastigheter.

Vilken internethastighet ska jag välja?

Vilken hastighet du behöver beror på flera anledningar. Du behöver bland annat ta hänsyn till hur många som bor i hushållet och vad internetuppkopplingen ska användas till.

Boende i huset

Räkna med att varje person som är använder på internet hemma behöver 25 Mbit/sekund i snitt för både upp- och nedladdningshastighet.

TV

Om ni tänker använda fiberanslutningen för att titta på TV så rekommenderar vi minst 100 Megabit per sekund i nedladdningshastighet.

Spel

Grafiskt, tunga spel som är internetbaserad behöver ha minst 250 Megabit per sekund i uppladdningshastighet.

För att kunna spela online spel behöver du ha bra pingtid. En genomsnittlig pingtid för spel är runt 20-50 millisekunder. Lägre pingtid ger snabbare anslutning.

Streaming

Om ni vill använda internet för streaming av film så rekommenderas minst 100 Megabit per sekund. Är det flera personer som vill se film genom streaming eller spela samtidigt, men på olika enheter, så behöver du 250 Mbit/sekund.

TV

Flera av våra tjänsteleverantörer erbjuder olika kanalpaket med Tv-underhållning som passar hela familjen. Du behöver en box som du kan köpa från leverantören.

Omsorgstjänster

Är du anhörig till en äldre eller en person med funktionsvariation? Oavsett om du är anhörig eller själv har ett behov så ger fiber dig möjligheten att ansluta till digitala omsorgstjänster.

Exempel på leverantörer av omsorgstjänster:

Våra tjänsteleverantörer

Borlänge Energis stadsnät är ett öppet nät. Det betyder att du kan välja fritt mellan många leverantörer av internet, TV och omsorgstjänster för att maximera användningen av fibernätet.