Samlade krafter erbjuder barn och ungdomar ett trevligt lov, hemma i Borlänge

03 juni 2020

I år är det kanske viktigare än någonsin att barn och unga kan få en bra sommar och en meningsfull fritid HEMMA i Borlänge. Borlänge kommun breddar därför trevligt lov-konceptet i samarbete med flera andra aktörer inför stundande sommarlov.

Trevligt lov, med gratis aktiviteter för barn och unga i Borlänge, har nu funnits som koncept och genomförts på skolloven sedan höstlovet 2018. För barn och unga i Borlänge kommer det att finnas mycket roligt att vara med på även under årets sommarlov. Nytt för i år är att många lovaktiviteter genomförs i form av ”dagkollo” och deltagarna kommer då att erbjudas lunch/mellanmål på plats. Nytt är också att föranmälan är obligatorisk till de allra flesta aktiviteterna.

Hemma i Borlänge
På grund av coronapandemin uppmanas vi alla att undvika resor som inte är helt nödvändiga. Fler människor än vanligt förväntas därför stanna på hemmaplan under sommarlov och semester.
– Vi önskar alla Borlängebor en riktigt bra sommar trots de restriktioner som finns i samhället just nu. Det känns viktigt att våra barn och ungdomar får möjligheten till en meningsfull och rolig fritid, hemma i Borlänge, säger Maslah Omar (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.
Borlänge kommun presenterar sommarens Trevligt lov-program tillsammans med ABF, RF- Sisu Dalarna, Tunabyggen, Borlänge Energi och Rädda Barnen. Samarbetet har gjort det möjligt att samla ett brett utbud av aktiviteter. Trevligt lov bygger i övrigt, liksom tidigare, på att föreningar och andra privata aktörer engagerar sig och anordnar aktiviteter av olika slag.

Alla Trevligt lov-aktiviteter sker i sommar enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer.
– Med hänsyn till riktlinjerna har vi begränsat antalet platser per aktivitet. Därför tar vi också in anmälan i förväg i större utsträckning än tidigare. Vi har i dagsläget drygt 35 olika aktiviteter klara och hoppas att alla barn och ungdomar ska hitta något som lockar, säger Sofia A. Lekare, utvecklare för barn och ungdom inom kultur- och fritidsförvaltningen.

Program och anmälan på webben

Länk till mer information och anmälan

EPiTrace logger