Publicerad

Ett viktigt och hållbart partnerskap

Att finnas där för Borlängeborna, och att arbeta med hållbarhetsfrågan är viktiga saker för oss på Borlänge Energi. Genom vårt samarbete med Alive Festival får vi möjlighet att göra just detta.

Dam håller upp knytnäve och ler

Tusentals festivalbesökare trotsade regnvädret och deltog på Alive Festival den 4 till 6 juli, och som partner till festivalen var vi självklart på plats i vårt mysiga tält fyllt med återbrukade möbler.

Genom samarbetet få vi möjlighet att träffa festivalbesökare samt arbeta med hållbarhetsfrågan kopplat till festivalen med vår vision, Hållbarhet i varje tanke och handling, som ledstjärna. Tillsammans med Alive, festivalbesökarna och andra samarbetspartners kan vi göra festivalen mer hållbar för varje år. I år har vi fokuserat på bland annat sortering, beteendeförändring och materialval. Social hållbarhet är också en viktig del. Det hoppas vi kunna bidra med genom att tillsammans skapa en trygg plats, både i vårt tält men även på hela festivalområdet.

Återbruk när det är som bäst

Under festivalen samlades besökarna i vårt tält för att släcka törsten med Borlängevatten, få en fin gnuggis-tatuering, ladda mobilen eller för att vila benen i de återbrukade sofforna. Ett annat populärt inslag var vår Clothes Swap, där festivalbesökarna kunde byta kläder genom att lämna in ett plagg och sedan ta ett annat från klädställningen i tältet. Tältet är inrett med återbrukade möbler från Ta Till Vara, och övriga materialval är gjorda med stor eftertänksamhet.

Hållbarhetsträdet

Ett nytt inslag för i år var vårt hållbarhetsträd. Där kunde festivalbesökarna svara på frågan ”Vad är hållbarhet i varje tanke och handling för dig?” eller lämna en hälsning.

Trädet fylldes på med en mängd bra svar, några exempel är ”Ett gott liv för alla inom planetens gränser”, ”Frihet, mod, civilkurage”, ”Ett gott liv för alla” samt ”Ta hand om varandra och vår miljö”.

Trädet var ett sätt för oss att föra dialog kring hållbarhetsfrågan med festivalbesökarna, för att vi tillsammans ska förbättra vårt arbete kring hållbarhet, både innanför och utanför festivalen.