Publicerad

En mer hållbar fotbollsfest

Borlänge Energi var stolt hållbarhetspartner under årets upplaga av Dalecarlia Cup. Tillsammans med spelare, ledare, besökare och arrangörer gör vi cupen mer hållbar för varje år.

Barn håller fram händer mot varandra

Under fyra dagar fylldes sportfältet i Borlänge med över 650 lokala, nationella och internationella fotbollslag när årets stora fotbollsfest Dalecarlia Cup drog igång. Cupen arrangeras av IK Brage och vi på Borlänge Energi var återigen stolt hållbarhetspartner till cupen.

Tillsammans för en mer hållbar fotbollscup

Genom vår vision, Hållbarhet i varje tanke och handling, så vill vi långsiktigt bidra till social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet i Borlänge. Därför är det självklart för oss att arbeta med hållbarhetsfrågan via ungdomsidrotten.

Som hållbarhetspartner stöttar vi IK Brage med rådgivning i frågor kopplat till hållbarhet, avfallssortering och återvinning, information till ledare, beteendeförändring hos cupens deltagare samt arrangerar ett hållbarhetsquiz för cupens besökare.

På plats på sportfältet

Vi fanns på plats vid en utsmyckad sorteringsstation där besökarna kunde sortera sitt avfall. Som besökare ska det vara lätt att göra rätt, därför är sorteringen det vi arbetar mest med som hållbarhetspartner. Under några timmar fanns det även möjlighet att träffa oss och få en fin gnuggis-tatuering med våra maskotar Skrutt och Wattis eller med vår vision Hållbarhet i varje tanke och handling. Vid sorteringsstationen fanns det även möjlighet att testa sina kunskaper i hållbarhet genom att scanna en QR-kod och delta i vårt hållbarhetsquiz.