Mina sidor

Publicerad:

Sponsorträff med Maxar kraften

Representanter från över 60 olika föreningar samlades under torsdagskvällen för att samverka och dela kunskap.

På torsdagskvällen den 2 maj arrangerades Borlänge Energis sponsorträff! Över 60 föreningar har i år beviljats sponsring genom sponsorprogrammet Maxar kraften och deltog därför på den årliga träffen.

Vår vision är Hållbarhet i varje tanke och handling, och därför vill vi hjälpa föreningar i Borlänge med sitt hållbarhetsarbete via sponsorprogrammet Maxar kraften. Vi sponsrar alltid en stor andel föreningar inom idrott, kultur och samhälle för att främja ett rikt föreningsliv som är tillgängligt för alla.

Tema med fokus på trygghet och inkludering

Varje år förmedlar vi hållbarhetsbudskapet genom olika teman som ska bidra till ökad kunskap och förändrade beteenden, i år var det fokus på social hållbarhet med temat ”Alla får vara med”. Temat handlar främst om att en förening ska vara en trygg plats som är fri från mobbing och diskriminering. Vi vill uppmuntra föreningslivet i Borlänge att arbeta med mångfald, trygghet och inkludering.

- Att öka kunskapen kring frågor om social hållbarhet är en av de viktigaste delarna av Maxar kraften. På så sätt skapar vi ett bättre och mer hållbart Borlänge för alla, förklarar Anna Elfqvist, chef för kommunikationsenheten på Borlänge Energi.

Nästa generations förebilder

Under träffen var Julia Frännek från organisationen Locker Room Talk på plats för att föreläsa om årets tema. Locker Room Talk arbetar med att skapa nästa generations förebilder och idrottsutövare genom att göra killarnas omklädningsrum till en tryggare plats så att de enkelt kan idrotta, må bra och bli den bästa versionen av sig själva. Genom föreläsningen fick föreningarna med sig verktyg och kunskap som gick att applicera på samtliga föreningars verksamhet.

- Det blev en lyckad träff med samverkan och erfarenhetsutbyte. Jag hoppas att alla som deltog fick med sig kunskap och idéer att jobba vidare med i sin förening, avslutar Anna.