Mina sidor

Publicerad:

Hittaut 2024

Nu är det dags att snöra på sig joggingskorna, pumpa cykeln och hitta ut!

På lördagen den 27 april drar årets upplaga av Hittaut i Borlänge igång. Borlänge Energi är återigen huvudpartner tillsammans med Borlänge kommun och Tunabyggen.

Friskvård som passar alla

Hittaut är en rolig form av friskvård med karta. Konceptet är framtaget av Svenska orienteringsförbundet och arrangeras ideellt av orienteringsklubbar på ungefär 90 olika orter. Årligen sätter Hittaut över 100 000 personer i ökad rörelse till fots eller på hjul med till exempel barnvagn, cykel, rullstol eller rullskidor. Hittaut passar alla åldrar och du kan delta på egen hand, med en kompis eller tillsammans med familjen!

150 checkpoints från norr till söder

Årets säsong sträcker sig från den 27 april till 1 oktober och innehåller150 checkpoints. De går att hitta i Borlänges parker och stadsmiljöer från Mellsta och Skräddarbacken i norr, ända ner till Frostbrunnsdalen i söder. Även i Ornäs kan du leta checkpoints!

Kartan finns i Hittaut-appen och att hämta i pappersform på valda utlämningsplatser. Se alla utlämningsplatser här. Länk till annan webbplats.

Borlänge Energis Checkpoints

Våra checkpoints med Borlänge Energis logga är placerade för att bland annat visa upp våra fina parker, bullerforsens kraftstation, pantrör, folierade elskåp och kommunens största solcellspark. Vid dessa checkpoints kan du även läsa en kort text i appen och lära dig mer om platsen!