Mina sidor

Publicerad:

Dags att ladda byts till Monta Charge

Vår app Dags att ladda kommer under våren bytas ut mot Monta Charge. Det nya systemet är smidigt och lättanvänt - allt för det ska vara så enkelt som möjligt för dig att ladda din elbil.

Monta Charge är ett danskt företag och är en av Europas största laddoperatörer. Monta Charge har stöd för nästan alla laddboxar på marknaden och ligger i framkant för att utveckla nya funktioner på en marknad med hög utvecklingstakt.

Bytet sker i samarbete med Falu Energi & Vatten vilket innebär att du kan ladda din elbil med Monta i båda kommunerna, smidigt och enkelt för dig som pendlar. I och med bytet kommer Falu Energi & Vatten skicka ut ett mejl med info till samtliga som idag använder Dags att ladda.

Ladda elbilen enkelt med Monta Charge

Monta Charge är en lättanvänd plattform med flera smarta lösningar för att du som ska ladda din elbil enkelt kan komma igång med laddningen. Du kan starta laddningen med Montas app, QR-kod på laddstationen eller med laddnyckel. Du som idag har en laddnyckel till Dags att ladda kan enkelt föra över den till Monta Charge.

Gör så här för att koppla ihop din laddnyckel till Montas app:

  1. Öppna appen från Monta Charge
  2. Välj Jag i den nedre menyn
  3. Klicka på Personlig Wallet
  4. Scrolla till delen för Laddningsnycklar
  5. Klicka på plustecknet
  6. Välj Läs NFC-nyckel
  7. Håll telefonens NFC-läsare mot laddnyckeln. Det går även att skriva in siffrorna manuellt om avläsningen inte lyckas.
  8. Klart!

Läs mer om hur du laddar elbilen med Monta.

Fördelar för företag och bostadsrättsföreningar

Bytet till Monta Charge kommer med många fördelar även för företag och bostadsrättsföreningar. Monta Charges system är lättanvänt och har ny funktionalitet som kan möta olika typer av behov. De företag och bostadsrättsföreningar som idag använder Dags att ladda kommer bli kontaktade av Borlänge Energi innan de flyttas över till Monta Charge.

Läs mer om Monta för företag och bostadsrättsförening.

Varför byter vi system?

Plattformen och tjänsten som vi tidigare använt till Dags att ladda kommer att stängas ner under våren 2024. Vi valde Monta Charge för att det är viktigt för oss att arbeta med företag som hänger med i den ständiga utvecklingen på marknaden och som erbjuder smarta tjänster till våra kunder.

När byter vi till Monta Charge?

Flytten sker under mars och april 2024 och alla publika laddstationer kommer då att märkas om med klistermärken från Monta Charge. Följ instruktionerna på stationen för att starta laddning med app, laddnyckel eller QR-kod.