Mina sidor

Publicerad:

Borlänge Energis julgåva stödjer barn och vuxna som lever i ekonomisk utsatthet

I år går vår behjärtansvärda julklapp till två organisationer som arbetar för att skapa en positiv påverkan på samhället.

Borlänge Energi fortsätter att bidra till att stödja barn och vuxna som lever i ekonomisk utsatthet. Årets behjärtansvärda julklapp går till organisationerna, HjälpTill.nu och RIA, som arbetar kort- och långsiktigt med att göra verklig skillnad för människor i Borlänge.

- I år vill vi bidra till att barn i Borlänge ska kunna känna glädjen i att fira jul och hjälpa människor som lever i utsatta livssituationer att få förnödenheter och julmat. Genom vår julgåva får vi möjligheten att göra verklig skillnad, säger Mats-Erik Olofsson VD på Borlänge Energi.

Totalt delar Borlänge Energi ut 25 000 kronor som delas mellan RIA och HjälpTill.nu.

- Utan alla som skänker gåvor och bidrag så hade HjälpTill.nu inte kunnat överleva och jag skulle inte kunna göra någonting. Tillsammans skapar vi en otrolig kraft där vi får chansen att hjälpa dem som inte har någonting, säger Martina Bergman från HjälpTill.nu

Ökat behov av stöd

Båda organisationerna ser ett ökat behov av socialt stöd, speciellt från unga kvinnor och ensamstående mammor.

- De är fler som behöver hjälp eftersom allt är dyrare. Många som tidigare levt "på gränsen" klarar sig inte idag, menar Annika Väfors från RIA.

Martina Bergman på HjälpTill.nu berättar att även om det finns andra hjälpsystem idag än tidigare, så förekommer det situationer där det helt saknas skyddsnät.

- Det saknas fortfarande stöd för personer som får akutekonomiska problem som till exempel vid en brand, fortsätter Martina.

Julgåva till de som arbetar för samhällets välbefinnande

För Borlänge Energi är den behjärtansvärda julgåvan en viktig del i det sociala hållbarhetsarbetet. Det handlar om att stötta företag och organisationer som arbetar för att skapa en positiv påverkan på samhället genom olika sociala initiativ.

- Jag hade inte klarat av att jobba kvar om jag inte fick se att vissa tar sig ur den ekonomiska utsattheten. Alla företag och privatpersoner som skickar pengar och saker är fantastiska. Speciellt till jul. Då känner jag att det finns hopp och då orkar jag fortsätta mitt arbete, säger Annika Väfors.

Vill du också hjälpa till?

Med en gåva blir du en viktig del i det arbete som RIA och HjälpTill.nu gör varje dag. Bidraget går till att bekämpa hemlöshet, psykisk ohälsa, missbruk och andra utsatta livssituationer. Men även för att akut hjälpa människor med att få mat på bordet, kläder på kroppen och andra nyttosaker.

Ge bidrag till RIA i Borlänge Länk till annan webbplats.

Lämna bidrag till HjälpTill.nu Länk till annan webbplats.