Mina sidor

Publicerad:

Hittaut 2023

Nu är det dags att hitta ut i vår stad!

Den 29 april är det säsongsstart för hittaut i Borlänge och i år är vi på Borlänge Energi huvudpartner tillsammans med Borlänge kommun och Tunabyggen! Att få borlängebon i rörelse är en viktig sak, att man dessutom får fler att upptäcka nya delar av vår stad är en rejäl bonus.

Årets säsong sträcker till den 1 oktober och innehåller 160 st checkpoints. Dessa har placerats ut på en stor karta som täcker hela Borlänge stad och i år även Ornäs. Kartan finns i hittaut-appen och att hämta i pappersform på valda utlämningsplatser. Här hittar du utlämningsplatserna Länk till annan webbplats.

Borlänge Energis Checkpoints

Våra checkpoints med Borlänge Energis logga är placerade för att bland annat visa upp våra fina parker, bullerforsens kraftstation, pantrör, folierade elskåp, underjordsbehållare och snabbladdare. Vid dessa checkpoints kan du även läsa en kort text i appen och lära dig mer om platsen!

Vad är hittaut?

Hittaut är en rolig form av friskvård med karta. Konceptet är framtaget av Svenska orienteringsförbundet och arrangeras ideellt av orienteringsklubbar på ungefär 90 olika orter. Årligen sätter hittaut över 100 000 personer i ökad rörelse till fots eller på hjul med till exempel barnvagn, cykel, rullstol eller rullskidor. Hittaut passar alla åldrar och du kan delta på egen hand, med en kompis eller tillsammans med familjen!

Läs mer på hittauts webbplats. Länk till annan webbplats.