Mina sidor

Publicerad:

Fritidsbanken öppnar i Borlänge centrum

Äntligen har Fritidsbanken på Borganäsvägen 13 i Borlänge centrum öppnat! Här kan den som vill låna sport och friluftsutrustning helt gratis, precis som på ett bibliotek.

Fritidsbanken är ett samarbete mellan Borlänge Energi, AME och LSS och ett viktigt steg mot ökat återbruk där man, istället för att köpa nytt eller slänga, delar på utrustning. Låneperioden sträcker sig över 2 veckor och syftet är att ge utrustning nytt liv, stimulera till en aktiv fritid men även möjliggöra att fler människor har råd att utöva olika aktiviteter.

Hos Fritidsbanken kan du lämna in allt från skidor, skridskor, pulkor och cyklar till fiskespön, flytvästar eller innebandyklubbor. Den som skänker sin utrustning till Fritidsbanken gör en stor insats för miljön men även för andra människor. Genom att lämna in sport och fritidsutrustning bidrar du till ekologisk och ekonomisk hållbarhet men ditt bidrag skapar även social hållbarhet genom att du hjälper andra Borlängebor.

Om du vill skänka utrustning till Fritidsbanken kan du göra det på följande platser:

Betesgatan 12, måndag-fredag kl. 8-15. Lämna utrustningen utanför byggnaden vid Betesgatan, i kärlet innanför grindarna. Större saker placeras bredvid kärlet. Besöket behöver inte föranmälas.

Lämna utrustning direkt till Fritidsbanken, Borganäsvägen 30, tisdag-torsdag kl.10-17. Om Fritidsbanken har stängt går det bra att placera utrustning i kärlet vid lastkajen på baksidan. Du når lastkajen från Wallingatan.

Fågelmyra Återvinningscentral, måndag-fredag kl. 07-19 samt lördag-söndag kl. 9-15. Lämna din utrustning på återvinningscentralen så förmedlas den vidare till Fritidsbanken.