Mina sidor

Publicerad:

Så gick det för Borlängepriset 2022

Trots rekordhöga nivåer stod Borlängepriset ut på marknaden som ett förmånligt avtal.

Under året som gått har elpriserna varit utmanande och många har fått tänka till kring sitt användande av el. Som en följd av detta har medvetenheten ökat, både kring vilket elavtal man har men även vad det innebär. Vårt avtal Borlängepriset justeras vanligtvis några få gånger per år, men på grund av rådande situation har vi varit tvungna att höja mer och oftare än normalt. Trots detta så fortsätter Borlängepriset att sticka ut som ett förmånligt avtal om man jämför mot det rörliga priset. Nu när vi går in i ett nytt år passar vi på att blicka tillbaka för att se hur det gick för Borlängepriset under 2022.

Nästan halva priset mot det rörliga

Även om Borlängepriset är uppe på nivåer vi aldrig tidigare sett så har snittpriset på ca 1kr/kWh varit nästan halva priset mot det rörliga som landade på ca 2kr/kWh. Tack vare att vi handlat in elen vid förmånliga tillfällen både under året men även tidigare så har vi lyckats hålla Borlängepriset på en stabilare nivå och dämpat pristopparna under året.

Så här blev skillnaden för dig om du haft Borlängepriset eller Rörligt pris under 2022:

Förbrukning kWh

2000

5000

20000

Borlängepriset

2 193 kr

5 481 kr


21 925 kr

Rörligt pris

3 880 kr

9 700 kr


38 800 kr

Om du vill veta hur det såg ut på elmarknaden i december eller få en mer detaljerad summering av året som gått kan du läsa vår senaste elmarknadsanalys och sammanfattning för 2022.