Mina sidor

Publicerad:

Alla som vill ska ha rätt till ett julfirande!

Julmat och julklappar är inte en självklarhet för alla familjer som vill fira jul. Majblomman kämpar mot barnfattigdom och för att ge barnen i Borlänge en guldkant på vardagen.

Det finns familjer och barn i vår stad som lever i fattigdom. Cirka 19% av Borlänges barn lever i ekonomisk utsatthet, där är tillgång till kläder, mat, fotbollsskor och medlemsavgifter inte en självklarhet. I juletider blir det för många familjer extra påtagligt då man inte har råd med julmat och julklappar. Därför har vi i år valt att stötta Majblomman med vår julgåva på 25 000 kr.

Många ansökningar till jul

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdomen i Sverige genom att dela ut ekonomiskt stöd, påverka beslut och finansiera forskning. Den lokala föreningen i Borlänge delar ut ekonomiskt stöd till barn i familjer där pengarna inte räcker till.

Elisabeth Brus på Majblomman i Borlänge berättar att de får in extra många ansökningar från familjer som söker stöd över jul och i år är det dessutom fler än föregående år.

- Många ansöker till jul och till sommaren. Nu i juletider är det vinterkläder, julmat och julklappar som pengarna går till och på sommaren är det bland annat aktiviteter och fotbollsskor, berättar Elisabeth.

Så kan du stötta Majblomman i Borlänge

Föreningen får främst in sina pengar genom försäljning av majblomman.
Hur många barn som kan få hjälp i Borlänge beror på hur många majblommor som säljs genom den lokala Majblommeföreningen. Utöver att köpa årets majblomma så kan man som privatperson även skänka valfritt belopp och vara med som volontär.

- Eftersom vi vill kunna hjälpa så många som möjligt är vi väldigt glada att vi får extra tillskott! Säger Elisabeth när hon får reda på att Majblomman får Borlänge Energis Julgåva.

Är din familj i behov av stöd från Majblomman?

Har din familj det ekonomist svårt så kan du söka stöd hos Majblomman fram till och med det år då barnet fyller 18 år. För att ansöka skickar du in en blankett som finns på majblommans hemsida. Majblomman prioriterar sedan de som är mest behov av stöd.

Vill du söka stöd eller hjälpa till kan du läsa mer på Majblommans hemsida. Länk till annan webbplats.