Publicerad

Justering av priser för publik elbilsladdning

Vi höjer priserna för laddning på våra publika laddare under den 30:e september. Detta är på grund av rådande omständigheter i världen som lett till ökade elpriser och underhållskostnader.

Genom tjänsten ”Dags att ladda” har du med elbil möjlighet att betala för din laddning med en enkel lösning. I laddnätverket ingår både Borlänge Energi och Falu Energi och Vattens laddstationer vilket gör att du kan använda samma laddbricka och betalmetod i båda städerna.

De rådande omständigheterna i världen påverkar elpris och underhåll av utrustning blir dyrare på grund av komponentbrist. Detta gör att vi kommer behöva höja priserna för laddning samt justera priserna oftare i framtiden så att de följer marknaden.

Priserna på våra publika laddare kommer därför att höjas till 5 kr/kWh för destinationsladdning och 8 kr/kWh för snabbladdning under fredagen den 30:e september. Snabbladdning avser endast laddaren på Skomakargatan, resten av våra publika laddare är destinationsladdare.

De aktuella priserna går att se i ”Dags att Ladda” appen samt genom QR-kod som sitter på laddarna. I appen kan du se det aktuella priset för just den laddare du ska använda genom att fylla i den laddarens nummer.

Vårt nätverk växer kontinuerligt och vi är stolta över det samarbete som vi har tillsammans med Falu Energi och Vatten!