Mina sidor

Publicerad:

Glädje i både luften och på marken

Vi har tidigare berättat om hur i föreningar i Borlänge förverkligat goda idéer med hjälp av satsningen Hälsa och Livsglädje. Här kommer tre nya exempel på hur pengarna omvandlats till aktiviteter.

Många Borlängebor har fått upp ögonen för aktiviteten discgolf. Initiativtagarna till den populära banan i Tjärna lämnade in en ansökan i hopp om att få förverkliga sin tanke om en utlåningsverksamhet. Att få ut discar till olika ställen i Borlänge, som enkelt kunde lånas av barn och unga, skulle möjliggöra att ännu fler fick prova på. I augusti kunde de första omgångarna med discar lämnas ut, då till Fryshusets verksamhet och till fritidsgårdarna Knuten och Träffpunkten.

Hästhoppning för alla

Inte så långt från Tjärna men i en helt annan verksamhet – nämligen hos ridklubben i Norr Amsberg ordnades en käpphästtävling för barn i alla åldrar. 10 hästar köptes in för utlåning och tävlingen var uppbyggd med sekretariat, höjdklasser, omhoppning och pris. Deltagarna fick välja att hoppa 30, 50 eller 70 cm. Testa gärna hemma och glöm inte att göra en klurig bana måste memoreras!

Bäddat för snö

I Stora Tuna IK Skidklubb har man med glädje sett hur intresset för skidåkning bland barn och ungdomar bara ökat den senaste tiden. För att skapa förutsättningar för fler att mötas i fina förhållanden har de beviljade pengarna investerats i en spårsladd för bättre och effektivare preparering av skidspår, skidlekplats och pulkabacke. Efter en sommar och höst med förbättringsarbeten ser fram emot och hoppas på en snörik vinter med mycket skidåkning av aktiva i föreningen, områdets skolbarn men även av övriga Borlängebor.