Mina sidor

Publicerad:

En maxad legolördag med tema transport

FIRST® LEGO® League är en ämnesövergripande tävling för ungdomar 10-16 år. Borlänge Energi deltar inom ramen för samarbetet med 2047 med en av fyra domare. Du är välkommen att följa tävlingen på plats eller via sändningar på Facebook.

Årets uppdrag: CARGO CONNECT
Allt eftersom större krav läggs på transportsystem kommer samhället att fortsätta att möta utmaningar om vi inte hittar nya innovationer eller utvecklar våra befintliga sätt att transportera produkter från A till B. De tävlande lagen måste därför formulera en relevant problemställning och hitta en lösning på denna utmaning. Lösningen kan vara en produkt, en tjänst, en förbättring på något som redan finns eller en annan innovativ lösning.

De tävlande lagen kommer även att bygga och programmera varsin Legorobot som ska leverera gods till olika transport- och målplatser runt en robotbana. Lagen måste tänka strategiskt och få så många poäng som möjligt i varje robotmatch, som pågår i 2,5 minuter.

De 17 deltagande lagen bedöms inom inom forskning och kärnvärden.

På grund av ett allt större intresse för denna tävling har antalet anmälda lag nu gjort att tävlingarna behövt flyttas från Fryshuset i Borlänge till lokaler i Lugnetkyrkan i Falun.

Följ tävlingarna: https://www.2047.nu/projekt/first-lego-league/341-first-lego-league-challenge-2021 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Du som vill följa First Lego League på plats är välkommen till Lugnetkyrkan (Lugnetvägen 1, Falun)

Hålltider under dagen:
09.30 – Invigning med inmarsch av deltagande lag.
10.00 – Robottävling. Runda 1 & 2
11.50 – Lunchpaus (55 minuter)
12.45 – Robottävling. Runda 3
13.40 – Kvartsfinaler robottävling
14.10 – Semifinaler robottävling
14.30 – Final robottävling.
14.45 – Prisutdelning
15.30 – Slut