Mina sidor

Publicerad:

Borlänge Science Festival är tillbaka

Den 24-25 september arrangeras Borlänge Science Festival igen, både digitalt och på fysiska platser i Borlänge.

Festivalen ska inspirera till att upptäcka och utveckla intresset för teknik och vetenskap samt visa Borlänges styrkor som teknik- och kunskapsnod.

Borlänge Science Festival är ett initiativ från Borlänge kommun och ett samarbete med Högskolan Dalarna, 2047 Science Center, Dalarna Science Park, SSAB, Borlänge Energi, Tretton37 och Sogeti.

Då 2020 års festival ställdes in presenterades istället konceptet Borlänge Science Pop-up som ett komplement till festivalen. Pop-up-konceptet har under året som gått erbjudit fristående aktiviteter på tema teknik och vetenskap.

Nu är festivalen tillbaka med flertalet aktiviteter under två dagar. Utifrån förutsättningarna har årets festival skapats på ett säkert sätt med bland annat digitala aktiviteter. Det gör också att festivalen blir mer tillgänglig än någonsin.

Några av programpunkterna känns igen sedan tidigare år och några är nyheter. Ett nytt inslag i festivalen, som tidigare provats som en pop-up aktivitet, är gps-quiz. Den här gången kan du dessutom vinna riktigt spännande priser när du går tipspromenaderna med din smarta mobiltelefon. Alla instruktioner för hur du gör finns att se på festivalens hemsida.

Vinn guidad tur på Bäckelund

Du som väljer att svara på frågorna i Borlänge Energis gps-quiz om Energi och miljö kan vinna en exklusiv guidning på Bäckelund för 4-6 personer.

Borlänge Science Festival 25-25 september 2021

Program och mer information Länk till annan webbplats.