Mina sidor

Publicerad:

Dags att utse Borlänges Eldsjäl 2021

Människor som brinner för andra människor kallas ofta för eldsjälar. En eldsjäl är någon som osjälviskt delar med sig av sin tid och sin kunskap, sin energi och sitt engagemang.

Nu är det dags att för andra året utse Borlänges eldsjäl. Priset delas ut gemensamt av de kommunala bolagen Borlänge Energi, AB Stora Tunabyggen och Fastighets AB Hushagen.

– Våra ideella krafter och eldsjälar betyder otroligt mycket för Borlänge och våra invånare. Det finns många av dessa fantastiska eldsjälar som arbetar i det tysta och som på många sätt bidrar till en bra stad. Vi vill uppmärksamma, lyfta och premiera några av dem, säger Mats-Erik Olofsson, vd, Borlänge Energi.

Fram till och med den 26 september kan Borlängeborna nominera sin eldsjäl via Borlänge eldsjäls webbplats. Det kan handla om aktiva inom sport, kultur, välgörenhet, natur och miljö, samhällsengagemang eller något annat.

Av de nominerade väljs åtta finalister ut. Borlängeborna får därefter rösta på sin favorit fram till och med den 24 oktober. Slutligen väljer juryn ut en vinnare bland de finalister som fått flest röster. Den 6 november delas priset Borlänges eldsjäl ut i samband med föreningsdagen i Maserhallen. Priset är 10 000 kronor till eldsjälen och lika mycket till föreningen.

– Förra året fick vi in över 100 nomineringar vilket är ett bevis på att Borlänge är en aktiv föreningsstad med många eldsjälar som verkar i små och stora föreningar, säger Pernilla Bergkvist, marknadschef på Tunabyggen.

Utmärkelsen instiftades 2020 och den förste eldsjälen att motta priset var Andreas Ernfridsson, Borlänge Handbollsklubb, som under mer än 20 år har verkat i föreningen och blivit en förebild för de ungdomar han tränar och för övriga ledare i klubben.

– Vi vet att det är många människor som arbetar ideellt i Borlänge och gör ett fantastiskt jobb. Det finns många som förtjänar den här utmärkelsen och vi ser fram emot att få in många nomineringar. Vad vore Borlänge utan sina eldsjälar, säger Jörgen Isaksson, vd, Fastighets AB Hushagen.


För mer information kontakta: Lina Pettersson, Borlänge Energi, tfn 0243-73159.
Borlänge Eldsjäls webbplats: borlangeseldsjal.org Länk till annan webbplats.