Mina sidor

Publicerad:

Borlänge Energi Arena Kranmärks

Friskt och rent vatten direkt från kranen ersätter förpackat och transporterat vatten och släcker, från och med matchen den 4 september, törsten på spelare, publik och funktionärer på arenan.

Den nationella hållbarhetsmärkningen Kranmärkt finns för verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten. Att producera och leverera en liter förpackat vatten kräver minst 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten från kranen. Kranvatten är alltid lokalproducerat och distribueras i ledningar, vilket är mycket energisnålt.

Mikael Ringi, marknadschef på Borlänge Energi:
-
Borlängevattnet är så bra redan när det tas upp från Badelundaåsen att det inte behöver renas. Vi är stolta över varje droppe och vill så klart servera det på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen istället för förpackat vatten som transporterats långt och dessutom genererar mer avfall.

I arenans kiosker har automater för kolsyrat vatten installerats och blir det alternativ som tillsammans med övriga drycker kommer att erbjudas publiken på matchdagarna. Spelarna i bortalaget, som tidigare fått flaskvatten, får nu flaskorna fyllda med lokalproducerat Borlängevatten.

Magnus Olsson, klubbchef Brage
-
Vatten är en viktig del för alla som utövar fotboll. Tillsammans med spelarna ser vi väldigt positivt på det sätt som vattnet nu kommer att erbjudas. Vårt sportkontor som finns på området blir även det en del av märkningen.

Mikael Ringi
-
Vi hoppas att kranmärkningen, förutom en mer hållbar arena, bidrar till en beteendeförändring där fler väljer vatten från kranen. Lösningar finns bara man skruvar lite på invanda mönster och förstår att det man själv gör har betydelse för miljön.

Vill du att din verksamhet eller ditt event också kranmärks?
Genom branschorganisationen Svenskt Vatten kan du välja att kranmärka hela din verksamhet eller till exempel enskilda konferenser och event som din organisation anordnar. Läs mer och ansök på kranmarkt.se Länk till annan webbplats.