Publicerad

Så här har det sett ut på några av Junis aktiviteter. Foto: Junis.

Hurra för hälsa och livsglädje

I höstas sökte vi på Borlänge Energi tillsammans med Fastighets AB Hushagen nya, goda och roliga idéer som skulle bidra till Borlängebornas hälsa och livsglädje. Nu börjar det ge utdelning!

Målet med satsningen Hälsa och livsglädje var att hitta aktiviteter som kunde genomföras trots en pandemi. Efter ansökningsperioden delades pengar delades ut till en rad föreningar som inkommit med kreativa och coronaanpassade förslag. Nu ser vi med glädje hur aktiviteterna har dragit igång och främjar just det vi hade hoppats – engagemang och gemenskap.

Många av aktiviteterna som fått bidrag riktar sig till barn och ungdomar. Borlänge simsällskap arrangerade i april en simskola där totalt 25 barn fördelade i olika grupper fick undervisning i något så viktigt som simkunskap. Nu hoppas vi på en riktigt varm sommar så att barnen, som var i åldrarna 5-10 år, kan fortsätta öva även utomhus vid någon av Borlänges badplatser.

Ett annat ställe där det verkligen händer grejer för barn och ungdomar är hos Junis - barnens egen organisation. Här får alla upp till 15 år vara med och barnen bestämmer själva över mycket av innehållet i verksamheten. Lokalföreningen i Borlänge lämnade in och fick stöd för en rad aktiviteter under namnet Junis Pepp. Under våren får barnen bland annat vara med om skrattyoga, hinderbana, ”kompis med kroppen” och matlagning. Perioden avslutas med ett ”pepplopp” och en ”peppdag”. Bra jobbat säger vi! Hoppas att ni fortsätter ha roligt när ni träffas.

Nu ser vi fram emot att få berätta om fler exempel där föreningar gör verklighet av sina idéer tillsammans med oss!