Mina sidor

Publicerad:

Visselblåsarfunktion på plats

Den som uppmärksammat eller misstänker oegentligheter inom Borlänge Energi kan från och med nu anmäla det genom en så kallad visselblåsarfunktion.

Via e-tjänsten som redan används av Borlänge kommun och där Borlänge Energi nu kopplats på kan den som misstänker oegentligheter inom kommunens organisation göra en anmälan. En oegentlighet kan exempelvis vara en muta, bedrägeri, stöld eller jäv. Det skulle också kunna handla om lagbrott eller situationer där någon får privat vinning eller fördel på grund av sin tjänsteställning.

Funktionen blir ett komplement till andra sätt att lämna synpunkter. Tanken är att den ska användas när misstanken rör en person som har en ledande ställning eller nyckelposition inom Borlänge Energi. Till dessa räknas exempelvis förtroendevalda politiker, högre chefer och personer som ansvarar för stora inköp eller andra verksamhetskritiska funktioner.

Så anmäler du ett visselblåsarärende

Visselblåsarfunktionen hittar du här på vår webbplats. Som Borlängebo kan du även ringa till kommunens servicecenter om du behöver hjälp med att fylla i e-tjänsten. Den som gör anmälan får vara anonym, men hanteringen underlättas om man lämnar sina kontaktuppgifter.

Mer om visselblåsarfunktionen och länk till e-tjänst Länk till annan webbplats.