Mina sidor

Publicerad:

Borlänge Energi stöttar sociala verksamheter

Med en särskild julgåva vill vi visa uppskattning för alla fantastiska insatser som RIA och Tjejjouren gjort under året.

I år väljer vi att överlämna 50 000 kronor vardera till RIA och Tjejjouren efter att personalen på Borlänge Energi har fått varit med och rösta fram bidragstagarna. Julgåvan ses både som ett tack för det arbete som utförs i kommunen samt som ett stöd till lokala verksamheter.

Överlämningen skedde av vd Mats-Erik Olofsson, torsdag den 28 januari.

Visa uppskattning
– Det känns viktigt för oss att genom den här gåvan kunna visa vår uppskattning för dem som arbetar för de utsatta i samhället och för de fantastiska insatserna det här året. Vi får också möjlighet att främja lokala verksamheter som gör skillnad i Borlänge kommun, säger Mats-Erik Olofsson, vd.

– Tack för att ni vill vara med och stötta RIA i vårt arbete för att tillsammans med människor i en utsatt livssituation göra deras liv bättre. Vi har sett ökande behov under hösten och vintern och pengarna innebär att vi kan satsa vidare för att möta utmaningarna, säger Jesper Elsander, ordförande RIA i Borlänge.

– Den gåva vi fått från Borlänge Energi betyder väldigt mycket. Det möjliggör för oss att utöka vårt stöd och hålla chatten öppen vid fler tillfällen. Möjligheten att vara anonym i vår chatt bidrar till att många väljer att vända sig till oss för att berätta saker de aldrig vågat berätta för någon tidigare.
Gåvan möjliggör också för oss att komma ut och träffa fler ungdomar i skolorna. Vi tror på att kunskap i unga åldrar kan bidra till förändring på flera plan när det kommer till samtycke och jämställdhet, säger Filippa Kans, verksamhetschef på Kvinnojouren Borlänge & Tjejjouren Dalia.

För mer information kontakta
Mikael Ringi, tf marknadschef
mikael.ringi@borlange-energi.se