Mina sidor
Studiebesök på Fågelmyra

Skola

Här hittar du information om aktiviteter och material som riktar sig till barn i skolåldern.

Studiebesök

Vi erbjuder alla grundskolor och gymnasieskolor i Borlänge att besöka våra anläggningar. Studiebesöken för skolorna arrangeras i samarbete med 2047 Science Center. 
Läs mer om våra studiebesök

Material till undervisningen

Vad händer med tunnorna?
Duns ner i tunnorna med avfallet - men sen då? Häng med i serieform när Skrutt&Wattis får lära sig med om vad som händer efter att sopbilen gjort sin tömning. Serieblad: Vad händer med tunnorna Pdf, 23.4 MB.

Wattis förklarar avfallstrappan
Det bästa är ju att se till så att det inte blir så mycket avfall, men när det väl uppstår så kan är avfallstrappan till hjälp: Avfallstrappa Pdf, 2.3 MB.

Energijakten

I samarbete med 2047 Science Center bjuder vi in Borlänges alla åttondeklassare till en uppdragsjakt. Läs mer om Energijakten

Skräpplockardagar

Ett stort ökande problem i Borlänge är allt skräp som bara slängs i naturen. Borlänge Energi uppmanar förskolor och skolor att anmäla sig till Skräpplockardagarna - Vi håller rent, för att få ett trevligare och renare Borlänge.

Under Håll Sverige Rents Skräpplockardagar är barn och ungdomar med i ett positivt förändringsarbete och gör skillnad själva. Dessutom är Skräpplockardagarna ett ypperligt tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som till exempel nedskräpning, återvinning, konsumtion och allemansrätten.

Borlänge Energi erbjuder upphämtning av insamlat material.
Kontakta Denice Haurula: denice.haurula@borlange-energi.se

Anmälan Skräpplockardagar (öppnar 1 mars) Länk till annan webbplats.

Ses vi på Teknikmässan?

På Teknikmässan får du träffa oss och andra företag människor som arbetar som ingenjörer och tekniker. Du får veta vilka arbetsplatser som finns i Dalarna och du får lyssna till inspirerande föredrag.