Mina sidor

Älskade blommor

Tänk vad mycket en liten vacker blomma kan göra för en i övrigt grå och trist dag. Den gläder med sina vackra former och färger och visar sig i olika skepnader under säsongen.

I Borlänge satsar vi mycket på blommor och driver upp en stor del av dem i eget växthus.

Perenna planteringar

I Borlänges parker finns över hundra perenna arter och sorter. De mest sevärda planteringarna finns i Liljeqvistska parken i Borlänge centrum. Är du intresserad av kryddväxter och läkeväxter ska du besöka Stenparken. Andra parker som kan vara värda ett besök är t.ex. Föreningsparken. Matjesparken och Hummelparken.

Sommarblommor

Vi smyckar årligen Borlänge centrumområden med sommarblommor i stor variation. Parkarbetare och planerare arbetar varje år fram ett nytt blomsterprogram.
I kommunens växthus odlar vi upp årets plantor och kan prova nya sorter. Speciella satsningar görs i Hummelparken, Liljeqvistska parken och vid stadens gågator och torg.

Vårlökar

Vi arbetar med vårlökar både i perennrabatter i parker där vårlökarna kommer tillbaka och blommar år efter år, och finns i vårplanteringar tillsammans med penséer på platser där folk rör sig mycket.