Mina sidor

Anslut till fjärrvärme

När du väljer fjärrvärme som värmekälla så gör du även ett hållbart val som bidrar till att sänka utsläppen globalt. Vi erbjuder fjärrvärmelösningar för företag, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Fjärrvärme är en trygg och pålitlig värmekälla och det är sällan fel på fjärrvärmenätet. Du kan känna dig trygga med att värmen levereras till lokaler, fastigheter och boende i bostadsrätter även under årets kalla dagar.

Fjärrvärmens resa börjar i värmeverket där vatten hettas upp till mellan 70 och 120 grader. Det heta vattnet transporteras sedan genom ett välisolerat rörsystem som ligger nedgrävt i marken under våra fötter. Tusentals kilometer av rörledningar som transporterar energi från värmeverket ut till kunderna och sen tillbaka igen.

I varje fastighet där vattnet ska ge värme finns en fjärrvärmecentral med värmeväxlare som omvandlar energin i det varma vattnet till värme i husets element och varmvatten i kranarna.

I takt med att energin i det varma vattnet förs över till fastigheterna den ska värma, svalnar det, innan det leds tillbaka till värmeverket – i ett eget retursystem av rör.

Vad ingår i fjärrvärmeanslutingen?

I anslutningen ingår ledningsdragning inkl. grävning och material, återställning (ej vid nybygge) och avlämning vid servisventiler innanför vägg.

Vad kostar en fjärrvärmeanslutning?

För att kunna ge er ett prisförslag så behöver vi först göra en behovsanalys och gå igenom förutsättningarna för att kunna installera fjärrvärme. Kostnaden för fjärrvärmeanslutningen påverkas av:

  • Fastigheten energi- och effektbehov
  • Hur lång fjärrvärmeledning som behövs mellan gatan och din fastighet.

Intresseanmälan fjärrvärme

Ange uppskattad årsförbrukning och bifoga fastighetsskiss/karta för snabbare handläggning.