Mina sidor

Fågelmyra Återvinningscentral

Välkommen till Fågelmyra Återvinningscentral. Här kan du som företagare återvinna ditt grovavfall

Ditt grovavfall lämnas till oss på Fågelmyra återvinningscentral

Grovavfall som exempelvis brännbart, trä, impregnerat trä, ris, isolering, trädgårdsavfall, gips, sten, betong, kakel och porslin lämnas mot en kostnad. Tunga fordon (över 3,5 ton) ska gå över våg och tippas vid anvisad plats, övriga köper avfallskuponger.

Invägningen för tunga fordon till Fågelmyra avfallsanläggning är öppen vardagar 07-16.Om du är osäker på rutinerna så ring i förväg på telefon 0243- 730 00 eller gå upp till kundmottagningen på Fågelmyra så hjälper vi till.

Du som företagare kan lämna vissa avfallsslag till oss utan kostnad. Det gäller wellpapp, metallskrot, elektronik, ljuskällor, batterier, inkl. bilbatterier eller förpackningar till återvinningsstationen på området.

Regler för företag som lämnar elavfall

Du som företagare behöver ha med dig ett avlämnarintyg för att få lämna elavfall, vitvaror, kyl, frys, batterier och ljuskällor på Fågelmyra Avfallsanläggning. Detta beror på att regeringen infört nya regler för att kunna kontrollera hur farligt avfall hanteras och transporteras inom landet. Det innebär att alla verksamheter som producerar, transporterar, samlar in och behandlar farligt avfall ska rapportera sin hantering av elavfall till Naturvårdsverkets avfallsregister.

För dig som företagskund hos oss på Fågelmyra Återvinningscentral innebär det att du visar upp och överlämnar ett utskrivet avlämnarintyg för oss som vi scannar och sparar. Avlämnarintyget skapas på El-Kretsens hemsida där du uppmanas att fylla i vilken typ av elavfall du vill lämna, dess uppskattade vikt, var avfallet uppstod samt kontakt- och företagsuppgifter. Intyget kommer till dig via e-post så att du kan skriva ut det, ta med det och lämna till oss.

Du behöver som verksamhetsavlämnare ett nytt avlämnarintyg per tillfälle och avfallsslag.

Här kan du skapa avlämnarintyget:

Elkretsen - Avlämnarintyg Länk till annan webbplats.

Fågelmyras öppettider

  • Måndag-fredag 07.00-19.00
  • Lördagar 09.00-15.00
  • Söndagar 09.00-15.00

Invägningen för tunga fordon till Fågelmyra avfallsanläggning är öppen vardagar 07-16.

Observera

Kristi Himmelsfärds dag 9.00-15.00

 

Under dessa dagar är Fågelmyra stängt

Långfredag

Påskdagen

Annandag påsk

Första maj

Sveriges nationaldag

Midsommarafton

Midsommardagen

Julafton

Juldagen

Annandag jul

Nyårsafton

Nyårsdagen

Trettondedag jul

Vi valde Borlänge Energi