Mina sidor
Lägenheterna i BRF Källan

Fiberlösning med valfrihet hos BRF Källan

Från en kabel i marken, in i cykel källaren och upp till en dosa i lägenheten kan de boende på Källgatan 2 vara uppkopplade när de vill och hur mycket de vill. För att jobba, ringa en vän eller kanske slappa i soffan. Allt tack vare att bostadsrättsföreningen valde att installera stadsnät från Borlänge Energi.

När den analoga kabel-tv signalen släcktes och det digitala tog över valde man i bostadsrättsföreningen Källan i Kvarnsveden att snabbt vara med på förändringen. Styrelsen utsåg ledamoten Peter Nylund till att undersöka vilka alternativ man hade för att säkra ett bra grundutbud för tv, något som föreningen måste erbjuda sina medlemmar. I önskan fanns att det skulle vara prisvärt och inte skulle innebära en höjning av TV-avgiften.

För honom och styrelsen blev Borlänge Energis öppna stadsnät men fiber det självklara valet.
– Finns det ett bra lokalt alternativ så välj det, säjer han.

I källaren hos BRF Källan

Fastighetsnätet har gett fibermöjlighet till 18 lägenheter.

Valfriheten blev avgörande

– Tidigare var alla 18 lägenheter i huset kopplade till samma leverantör av tv. Att ansluta oss till stadsnätet skulle istället innebära en valfrihet för alla boende. Genom fibern kunde nu varje hushåll få möjlighet att själva välja vilket abonnemang de ville ha, och inte bara för tv. Även för internet och telefoni blev det fritt fram att välja leverantör. Och eftersom vi alla har olika önskemål blev det avgörande.

Investering för framtiden

– Som en liten bostadsrättsförening är vi väldigt måna om att man ska trivas här. Därför gör vi återkommande satsningar för att förbättra för våra medlemmar och att installera stadsnät blev en självklar investering. Jag tror också att det är jätteviktigt för framtiden. Fler kommer att vilja jobba hemifrån och då måste tillexempel internet fungera. I nuläget är det bara ett fåtal i huset som arbetar hemma det men det kan ändras fort. Därför är det så bra att man själv får välja vilken leverantör och hastighet man vill ha i sin lägenhet. Man kan även flytta med ett abonnemang hit.

Element

Välja lokalt

– Under processen med stadsnätet har vi haft täta kontakter med Borlänge Energi och det har alltid varit bra och redig information som jag har vidarebefordrat till medlemmarna. Installationen av fibern gick smidigt och snabbt, totalt fyra dagar, och jag har inte hört några klagomål från medlemmarna. Vi valde Borlänge Energi som nätleverantör för att de är lokala och att vi sedan tidigare har väldigt bra förtroende för dem. Vi vet var de finns och det känns tryggt. Det känns lite som att vi ”känner” varandra.