Borlänge kommuns logotyp

Fjärrvärme för privatkunder

Fjärrvärme är den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige. Ungefär hälften av all uppvärmning kommer från fjärrvärme.

Så fungerar fjärrvärme

Fjärrvärmens resa börjar i värmeverket där vatten hettas upp till mellan 70 och 120 grader. Det heta vattnet transporteras sedan genom ett välisolerat rörsystem som ligger nedgrävt i marken under våra fötter. Tusentals kilometer av rörledningar som transporterar energi från värmeverket ut till kunderna och sen tillbaka igen.

I varje fastighet där vattnet ska ge värme finns en fjärrvärmecentral med värmeväxlare som omvandlar energin i det varma vattnet till värme i husets element och varmvatten i kranarna.

I takt med att energin i det varma vattnet förs över till fastigheterna den ska värma, svalnar det, innan det leds tillbaka till värmeverket – i ett eget retursystem av rör.

Anslut din fastighet

Är du intresserad av fjärrvärme? Fyll i vår intresseanmälan eller kontakta något av våra säljare via forsaljning@borlange-energi.se


Fjärrvärmeväxlare

Hyr eller köp din fjärrvärmeväxlare av Borlänge Energi

Börjar din fjärrvärmecentral bli till åren? Då kan det vara en lönsam idé att investera i en ny istället för att reparera den gamla. De nya centralerna har en effektivare produktion av värme och varmvatten och är kvalitetssäkrade.

Att själv bestämma när det passar att byta är bättre än att råka ut för ett akut byte när du behöver värmen som bäst.

Vi vill underlätta bytet och erbjuder därför våra kunder en komplett lösning att hyra, eller till ett fast pris. Inga överraskningar – förutom hur snabbt det går! (ca en arbetsdag)

Koppla av! - med tjänsten VarmVilla

Vår tjänst VarmVilla vänder sig till dig som bor i hus med fjärrvärme och som vill känna dig trygg med att din anläggning fungerar i alla lägen.
Du får bland annat telefonsupport dygnet runt och tillgång till kostnadsfri tekniker under kontorstid (och möjlighet till hjälp dygnet runt). Ett startbesök ingår alltid när du tecknar tjänsten.
VarmVilla kostar 100:- i månaden.
Läs mer här

Ska du bygga nytt?

För dig i nybyggartankar finns en samlingssida där vi samlar information om alla våra nyttigheter. Detta för att underlätta planeringen av alla produkter och tjänster vi ska leverera. Du når den här: Ska du bygga nytt?

För vägledning gällande samtliga tjänster kan du också kontakta våra säljare via
e-post: forsaljning@borlange-energi.se eller telefon 0243-730 00.


Senast uppdaterad:

Telefon: 0243-730 00
E-post: kund@borlange-energi.se
Adress: Borlänge Energi Nygårdsvägen 9 781 70 Borlänge
Intranät

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här