Mina sidor

Kom igång med fiber

För att komma igång med fiber behöver du skaffa bredbandstjänster hos en valfri tjänsteleverantör. Gå in i vår tjänsteguide och välja bland tjänsteutbudet eller genom att ta direktkontakt med leverantören.

Äldre kvinna med glasögon ler och tittar in i kameran samtidigt som hon har en mobiltelefon i handen

Beställ direkt från leverantören

Om du redan vet vilken leverantör som du vill beställa dina bredbandstjänster ifrån så kan du kontakta dem direkt.

Kontaktuppgifter till tjänsteleverantörer Länk till annan webbplats.

Pappa sitter vid ett köksbord och skriver på datorn och en ung flicka leker bakom honom

Beställ i tjänsteguiden

I vår guide får du en översikt över alla våra tjänster och tjänsteleverantörer som finns tillgängliga i Borlänge Energis fibernät. Du kan även jämföra bland olika internettjänster, priser och erbjudanden.

Gå till tjänsteguiden

Tjänsteleverantörer

Borlänge Energis stadsnät är ett öppet nät vilket betyder att du kan välja fritt mellan många leverantörer av internet, TV och omsorgstjänster.

Så här kommer du igång med fiber

Om du inte har någon bredbandstjänst

  • Koppla in din dator i bostadens bredbandsuttag med hjälp av en nätverkskabel. Starta datorn och öppna valfri webbläsare så kommer du automatiskt till Kurbits portal och kan beställa fibertjänster.
  • Du kan även gå direkt till vår tjänsteguide för att hitta och jämföra tjänster.
  • Du kan också kontakta en tjänsteleverantör direkt för att beställa din tjänst.

Om du inte har någon anslutningsbox, nätverksuttag eller om du inte kommer åt Kurbits portal via nätverksuttaget och webbläsare behöver du ta kontakt med oss.

Kontakta oss

Om du har bredbandstjänst och vill byta tjänsteleverantör eller tjänst

Gå till vår tjänsteguide och jämför tjänster som finns i Borlänges stadsnät. Välj sedan ny tjänst från valfri tjänsteleverantör. Kontrollera hos din gamla tjänsteleverantör om du har bindningstid kvar för att undvika dubbla kostnader.

Om din tjänst inte fungerar ska du alltid kontakta din tjänsteleverantör som gör en första felsökning.

Så fungerar fibernätet i Borlänge

Borlänge Energi stadsnät bygger ut och underhåller fibernätet i Borlänge. För att styra trafiken mellan dig och din tjänsteleverantör finns Kurbit som är Dalarnas största kommunikationsoperatör. Kurbit ägs av fem lokala energibolag i Dalarna, varav Borlänge Energi är en av ägarna. Vårt samarbete gör att vi blir starkare när det kommer till säkerhet och utveckling. Genom Kurbit erbjuds ett öppet stadsnät med ett stort urval av både lokala och nationella tjänsteleverantörer som konkurrerar i det öppna nätet.

Internet, tv och samhällstjänster

Jämför och välj de tjänster som passar dig och dina behov bäst. I portalen kan du se och jämföra de olika tjänsteleverantörernas utbud och priser.