Mina sidor

Frågor och svar - välj tjänster

En router är en apparat som gör det möjligt för dig att använda fiber trådlöst. Du kan exempelvis koppla upp din skrivare, mobiltelefon, dator, TV och robotdammsugare mot internet. Routern sänder ut datatrafik till hemmets olika enheter med hjälp av radiovågor.

Du köper en router genom tjänsteleverantören eller i en elektronikbutik.

Länk till detta svar

Kontakta din tjänsteleverantör och se om de erbjuder en router som passar för ditt behov. När du bestämmer dig för vilken router som du vill ha så kan du tänka på vilken användning du har av nätverket. Om du spelar online spel eller har flera enheter som ska streama film samtidigt så behöver du en stark router.

Du kan även köpa en router i valfri elektronikbutik.

Länk till detta svar

Du flyttar alla dina tjänster hos din tjänsteleverantör. Du behöver inte anmäla någon flytt av tjänst till Borlänge Energi.

Länk till detta svar

Din TV ansluts till en digitalbox som kopplas in i CPE (fiber-konvertern). Digitalboxen får du av tjänsteleverantören när du har beställt en TV-tjänst.

Länk till detta svar

Du beställer tjänster som internet, IPTV och omsorgstjänster via vår tjänsteguide. Men du kan även vända dig direkt till önskad tjänsteleverantör.

All information som finns i tjänsteguiden uppdateras själva av leverantörerna. Det är också deras ansvar att se till att informationen om deras erbjudanden är korrekta.

Länk till detta svar

Leverantören av bredbandstjänsten hjälper dig att komma igång med dina tjänster på valt aktiveringsdatum. Ta alltid kontakt med leverantören om du funderar över leveranstider.

Hitta kontaktuppgifter till bredbandsleverantörer Länk till annan webbplats.

Länk till detta svar

Vilken internethastighet du behöver beror på flera faktorer. Du bör bland annat ta hänsyn till hur många finns i hushållet och vad ni använder internet till. Spel online, filmtittande och liknande så behövs oftast en snabbare hastighet.

Online spel behöver ha bra pingtid. En genomsnittlig pingtid för spel är runt 20-50 millisekunder. Lägre pingtid ger snabbare anslutning.

Länk till detta svar

Hastighet styrs vanligtvis av hårdvaran. Om din CPE (fiber-konverter) är en äldre modell och inte stödjer högre hastigheter så kan du behöva byta ut den. Kontakta då din tjänsteleverantör.

Bor du i en lägenhet så kan annan teknisk utrustning i fastigheten behöva uppgraderas eller bytas ut för att du ska kunna få en högre hastighet.

Länk till detta svar