Borlänge kommuns logotyp
Solceller monteras på taket

Solel - ett hållbart alternativ

Att omvandla solljus till el är utan tvekan en insats för ett mer hållbart samhälle. Solen är en förnybar energikälla som vi kan dra nytta av varje dag, även när det är mulet.

Borlänge Energis solcellspaket

Vill du ha en nyckelfärdig solcellsanläggning där vi betalar dig för ditt överskott på el? I vår kostnadsfria offert ingår de olika bidragsalternativen så att du lättare kan avgöra vad som blir bäst för dig.

Steg för steg

  • Efter att du lämnat din intresseanmälan tar vi på Borlänge Energi kontakt för att berätta mer om hur det går till och om förutsättningarna som krävs. Även i första steget kan det vara möjligt att få en budgetoffert.
  • Vill du sedan gå vidare görs ett hembesök för genomgång och ett fast pris ges på installationen. Är alla parter nöjda här så skrivs ett avtal och man planerar för installationen.
  • Erfarna och pålitliga underentreprenörer utför själva monteringen och när det är klart går parterna tillsammans igenom anläggningen.
  • Innan driften dras igång byts den befintliga elmätaren ut mot en ny som kan registrera både konsumtion och produktion.

Du behöver bara en kontakt vilket gör det enkelt och tidsbesparande. Fyll i formuläret längst ner på sidan, så kontaktar vi dig.


Solbanken

Solbanken är en tjänst där du kan spara din överskottsel från sommardagarna till vinterns mörkare dagar, helt utan att behöva investera i dyra batterier.

Läs mer om Solbanken

Sälj din överskottsel

Den el vi på Borlänge Energi säljer till våra elhandelskunder är till 100% producerad med förnyelsebara källor.
Vi köper därför gärna din överskottsel för att distribuera i vårt nät.

Sälj din överskottsel

Skattereduktion för Grön teknik

Vid installation av nätanslutet solcellssystem som utförs och betalas från 2021-01-01 finns möjligheten att få skattereduktion på 15% av kostnaden för arbete och material. Avdraget fungerar på liknande sätt som ROT och RUT, så att du som köpare får avdraget direkt på fakturan. Läs mer på Skatteverkets hemsida: https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknikÄr du intresserad av solel och vill veta mer?

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så hör vi av oss.Senast uppdaterad:

Telefon: 0243-730 00
E-post: kund@borlange-energi.se
Adress: Borlänge Energi Nygårdsvägen 9 781 70 Borlänge
Intranät

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här