Borlänge kommuns logotyp

Tillfällig elleverans/byggström

Tillfällig elleverans används ofta vid marknader, festivaler och andra kortvariga aktiviteter men också när man skall bygga hus, så kallad byggström. För att kunna få byggström måste el finnas framdraget till tomten.

Använd tjänsten föranmälan.nu

Vid förfrågan om tillfällig elleverans/byggström används tjänsten föranmälan.nu eller dokumentet beställning tillfällig elleverans och uthyrning av mätarskåp.
Beställning: Tillfällig elleverans och uthyrning av byggcentral Pdf, 134.7 kB.

Föranmälan.nu är en tjänst som riktar sig till elinstallatörer och elnätsägare som vill förenkla sin hantering av för- och färdiganmälningar. Med tjänsten får man en smidig hantering med kortare handläggningstider. Hela hanteringen följer den branschstandard som finns.

In- och urkoppling

Borlänge Energi Elnät ansvarar för in- och urkoppling av mätarskåp. Anslutningspunkt för mätarskåp är i närmsta kopplingspunkt i befintligt elnät. Vid hyra av mätarskåp ska det återlämnas i samma skick som när det kopplas in.

Vi tillämpar elbranschens allmänna avtalsvillkor för distribution av el, omfattar också tillfälliga elleveranser och byggström. Avtalsvillkoren är framtagna i ett samarbete mellan Svensk Energi och Konsumentverket. För mer information gällande avtalsvillkoren läs priser och avtal.

Läs Allmänna avtalsvilkor på sidan Avtal och priser

När vi har fått in en beställning görs en kontrollberäkning så att elnätet klarar av lasten och en överenskommelse görs om anslutningspunkt och inkopplingsdatum

Viktigt att tänka på

  • För vår planering vill vi ha er beställning 1-2 veckor före önskat inkopplingsdatum. För större leveranser gäller 1-2 månader i förväg.
  • Kom ihåg att vara ute i god tid och att ange önskat inkopplingsdatum. Vid inkoppling med kort varsel (< 5 arbetsdagar) kan vi komma att ta ut en snabbavgift på 800 kr exklusive moms.
  • Tänk på att ha lås på skåpen för att förhindra för obehöriga att få tillträde till skåpen.
  • Kontakta oss i god tid innan urkopplingen skall göras.

Ska du bygga nytt?

För dig i nybyggartankar finns en samlingssida där vi samlar information om alla våra nyttigheter. Detta för att underlätta planeringen av alla produkter och tjänster vi ska leverera. Du når den här: Ska du bygga nytt?

För vägledning gällande samtliga tjänster kan du också kontakta våra säljare via
e-post: forsaljning@borlange-energi.se eller telefon 0243-730 00.


Priser

Priser för byggström exkl. moms


25 A

63 A

80-125 A

160-200 A

250-315 A

In- och urkopplingsavgift (kr)

1800

2100

2500

2800

3100

Hyreskostnad skåp (kr/vecka)

250

250

-

-

-

Fast avgift (kr/mån)

150

300

1810

2530

3550

Elöverföring (öre/kWh)

26,4

24,4

13,5

13,5

13,5

Senast uppdaterad:

Telefon: 0243-730 00
E-post: kund@borlange-energi.se
Adress: Borlänge Energi Nygårdsvägen 9 781 70 Borlänge
Intranät

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här