Mina sidor

Du får hjälp med allt som berör el

Vi är det lokala energibolaget och levererar tjänster inom el. Hos oss kan du välja mellan flera elhandelsavtal, alltid från 100 % förnybara källor. Dessutom äger vi elnätet i Borlänge kommun.

trygg och pålitlig elhandlare

Borlänge Energi har handlat med el sedan 1996. Du som elkund kan känna dig säker på att du har en pålitlig elleverantör. I över ett decennium har vi också arbetat för att leverera förnybar el från sol, vatten, vind och biogas.

Läs mer
Hållbar och grön helhandel

Vi är stolta över att alltid kunna erbjuda 100 % förnybara elavtal. Men det stannar inte där. För oss är hållbarhet en del av vårt dagliga arbete och vi tar vår roll på stort allvar. Oavsett om det handlar om att erbjuda lokalt producerad el eller att stödja tillgängligheten av elbilsladdning.

Läs mer
Schysst och trygg elhandel med Borlänge Energi

Du får (minst) 18 kundlöften

För oss är det självklart att ditt val av elhandelsleverantör ska vara ett tryggt val. Därför är vi certifierade med Schysst elhandel. Det innebär att du bland annat får personlig hjälp hos vår kundservice och att du alltid kan ångra ditt val i efterhand.

Läs mer

Vi har levererat elnät till Borlänge sedan 1867

Vi underhåller elnätet i Borlänge kommun under årets alla dagar. Bland annat genom att byta elmätare hos våra kunder och förnya elkablar under mark. Allt för att kunna hålla leveranssäkerheten till våra kunder.

Elanslutningar
Få hjälp vid strömavbrott
Elmätare i hus
Flytta ditt elavtal
Läs mer om solel hemma

Solel

Även om Borlänge finns i mellersta delen av Sverige, med mörka höst- och vintermånader, så finns det tillräckligt bra med förhållanden för att installera solceller på ditt hus.

Har du solpaneler kan du dessutom lagra och spara ersättningen för den el som produceras under årets ljusa månader. Du kan sedan använda den under vinterhalvåret. Det gör nytta för både plånbok och miljö. Smart, eller hur?

Läs mer om solel

Vanliga frågor om el

Om du drabbas av ett strömavbrott som varar i mer än tolv timmar så kan du ha rätt till ersättning.
Den betalas ut automatiskt i samband med någon av dina ordinarie fakturor.

Läs mer om hur avbrottsersättningen räknas fram Länk till annan webbplats.

För att få el hem till dig behöver du både elnätsavtal och elhandelsavtal. Därför faktureras du både för elnät och elhandel.

Elnätsbolaget sköter tekniken och underhållet av elnätet och sätter sitt pris för sina tjänster. Vilket elnätsbolag du har beror på var din anläggning ligger och vem som äger elnätet just där. Du kan inte välja elnätsbolag.

Bor du i Borlänge så har du Borlänge Energi som elnätsleverantör.

När du har tecknat ett elnätsavtal väljer du fritt den elhandelsleverantör du föredrar. Elhandlaren fakturerar för
elen som du förbrukar.

Väljer du Borlänge Energi som din elhandelsleverantör så får du elnätsavgiften och elhandelsavgiften på samma faktura.

Våra elavtal

Om du är elhandelskund hos Borlänge Energi så ska du alltid anmäla din flytt.

Gör en flyttanmälan

Bor du i Borlänge kommun så bor du i elnätsområde tre (SE3).