Mina sidor

Fågelmyra på turné

Fågelmyra on tour och Ris-onsdag, våra otroligt populär turnéer där återvinning och avfall står i fokus, är äntligen tillbaka! Vi kommer närmare dig för att underlätta både återvinning och återbruk.

På Fågelmyra on tour tar vi emot i stort sett allt utom ris- och trädgårdsavfall, det kan du istället lämna under RIS-onsdag vecka 39-42.

Vi kan heller inte ta emot eternit och asbest när vi är på turné, utan ber dig att istället åka till Fågelmyra ÅVC med den typen av avfall.

Insamlingskärl för förpackningar finns vid alla stopp vilket gör att du även har möjlighet att lämna in tidningar, glas-, metall-, plast- och pappersförpackningar.

Fågelmyra on Tour samarbetar med olika aktörer inom återbruk. Ta med och lämna saker till Ta till vara, Fritidsbanken och Dala återbyggdepå.

Ta med bärhjälp om du behöver

Tänk på att personalen inte kan hjälpa till att lasta av saker av arbetsmiljöskäl. Även lättare avfall blir tungt om det ska lyftas många gånger, vi träffar ca 150 000 kunder per år i vår återvinningsverksamhet.
Ta därför med dig bärhjälp om du inte kan lasta av själv.

Turnéstopp våren 2024

För alla vardagar gäller tiderna 14.00-18.00.

Vecka 15

  • Lördag 13/4 Idkerberget (klockan 10.00-14.00)

 

Vecka 16

  • Måndag 15/4 Hushagen
  • Tisdag 16/4 Skvalet
  • Onsdag 17/4 Kvarnsveden
  • Torsdag 18/4 Trollebo

 

Vecka 17

  • Måndag 22 /4 Gylle
  • Tisdag 23/4 Repbäcken
  • Onsdag 24/4 Romme Travet
  • Torsdag 25/4 Gimsbärke
  • Lördag 27/4 Idkerberget (klockan 10.00-14.00)

På kartan nedan ser du alla turnéstopp för både höst (röda) och vår (blå).

Möjlighet att lämna till fler

Genom våra samarbeten har du möjlighet att ge en hjälpande hand till andra Borlängebor samtidigt som du bidrar till stora klimatvinster.

Ta Till Vara Länk till annan webbplats. finns på plats och tar emot saker som går att återanvända. Under turnén tar vi även emot kläder, skor och textilier. Kom ihåg att det du inte längre vill ha, har vuxit ur eller inte behöver kan vara en riktig skatt för någon annan.

Dala återbyggdepå Länk till annan webbplats. tar emot ditt överblivna byggmaterial vid varje turnéstopp så att det istället för att slängas kan återanvändas. När du är med och minskar mängden byggavfall hjälper du också till att generera stora klimatvinster.

Fritidsbanken Länk till annan webbplats. har nyligen öppnat i Borlänge och under turnén hjälper vi till och tar emot sport- samt friluftsutrustning. Vi förmedlar sedan detta till Fritidsbanken som i sin tur ger fritidsutrustningen nytt liv och gör så att fler människor har råd att prova på och utöva olika aktiviteter.


Ris- och trädgårdsavfall lämnas endast på angivna öppettider

Ris-onsdagarna är slut för hästsäsongen.Välkommen igen våren 2023 eller så klart till Fågelmyra Återvinningscentral året runt.

ONSDAGAR

Våren 2024: Vecka 19-22, klockan 14-18

Vi finns endast på plats för att ta emot ditt ris- och trädgårdsavfall följande tider och platser

Det är endast när vi finns på plats med vår verksamhet som du kan lämna ris- och trädgårdsavfall. All dumpning utanför de angivna öppettiderna är förbjudet. Övrig tid ska avfallet lämnas på Fågelmyra återvinningscentral.