Borlänge kommun

Minimeringsmästarna Borlänge

Vi söker er som vill vara med!

Minimeringsmästarna är en nationell tävling för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. I ett års tid får deltagare inspireras till hur man kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra hushåll i den stora Sverigekampen

Borlänge är en av tolv dalakommuner som medverkar och nu hoppas vi hitta en bra blandning av hushåll här i kommunen som vi göra det här tillsammans med oss!

Under ett år får deltagarna ses på träffar med fem olika teman. Utifrån dessa teman ska deltagarna genomföra olika utmaningar, så som att testa second hand eller laga mat på rester, och samtidigt sprida sina erfarenheter via sociala medier. De får poäng för hur de genomför sina utmaningar och hur mycket de minskar sitt avfall.

Tack till alla som ansökt

Tiden att söka gick ut 15 september. Vi går nu igenom ansökningarna och kommer att kontakta alla med besked under vecka 38.

Vid frågor kontakta Leonie Spronk, avfallskommunikatör på Borlänge Energi på leonie.spronk@borlange-energi.se


Varför minimera?
I Sverige konsumerar vi som om det fanns 4,2 jordklot och slänger 467 kg avfall per person varje år. Minimeringsmästarna är en tävling som vill inspirera svenska hushåll till att konsumera mer hållbart, minska på sitt avfall och förstå att de har möjlighet att påverka i klimatfrågan.

Hela projektet fokuserar på vilka möjligheter som finns med en hållbar livsstil, snarare än vad man inte får göra. Det ska kännas roligt och enkelt att minska på sitt avfall.