Borlängeföretagens högskolestipendium

26 september 2017

Borlängeföretagens högskolestipendium delas ut en gång per år till fyra studenter vid Högskolan Dalarna. Studenterna får 20 000 kr var. Sista ansökningsdag är den 30 november och stipendiet delas ut under våren.

Borlängeföretagens högskolestipendium är ett nyinstiftat stipendium som vänder sig till studenter som är bosatta i Dalarna och som studerar heltid vid Högskolan Dalarna inom data och IT, ekonomi, samhälle och turism eller teknik och natur. Studenten ska också, vid sidan av studierna, ha ett socialt engagemang i Borlänges föreningsliv, i bostadsområdet, i studentkåren eller på annat sätt bidra till en positiv utveckling i Borlänge och regionen.

 - Syftet är att bygga relationer mellan studenterna och våra företag. Vi vill med det här stipendiet visa att de som studerar vid Högskolan Dalarna är viktiga för Borlänges och regionens näringsliv, säger Lars Larsson, VD, AB Borlänge Energi.

- En bra samverkan mellan näringsliv och högskola ger också studenten mer möjligheter.

De företag som idag står bakom stipendiet är AB Borlänge Energi, AB Stora Tunabyggen, Bergkvist Svets & Mek AB, Fastighets AB Hushagen, Fiskarhedenvillan AB, Lindgrens fastigheter AB, Romme Alpin, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB och Swedbank.

- Det är viktigt för oss som företag att vara med och ta ansvar för en stark akademi i en stark region. Högskolestipendiet är en del i det arbetet, menar de medverkande företagen.

- Vår intention är också att det här initiativet långsiktigt ska bidra till att öka Borlänges attraktivitet som studentstad. En attraktiv Högskola är viktig för våra företag och för Borlänges och regionens utveckling.

Stipendiet delas ut i samarbete med Dalarnas studentkår.

Mer information Mer information och ansökningsformulär finns via länken: https://www.tunabyggen.se/boinfo/student/borlangeforetagens-hogskolestipendium/

 

EPiTrace logger